Şahıs Asansörleri, genellikle konut, alışveriş merkezi, otel, okul, iş merkezleri gibi mekanlarda kullanılır.Şahıs asansörleri diye de adlandırılan bu tür, binaların projelendirilme aşamasında yapılan trafik hesaplamalarına ve avan projelerine uygun olarak imal edilip, montajı yapılır. 4 kişiden 27 kişiye kadar kapasteye sahip yapılabilen şahıs asansörlerinin hızları, binanın yüksekliğine göre teknolojisiyle 1 m/sn den 6 m/sn kadar çıkar..
Ameliyathaneye çıkan bir hastanın içinde olduğu bir asansörün yarıda kaldığını ya da ayağı alçıda olan bir hastanın arızalanan bir kapı arasında sıkıştığını düşünebilir misiniz?İşte bu yüzden, hastanelerde kullanılan sedye asansörlerinin özellikleri, her zaman için mümkün olan en yüksek teknoloji kullanılarak dizayn edilmelidir.Sedyedeki hastanın gözünü almayan aydınlatmalar ve hastanın kendini daha iyi hissetmesini sağlaması amacı ile konfor, estetik gibi ayrıntılara özellikle dikkat edilir.
Fabrika, depo ya da otoparklarda kullanılmak üzere tesis ettiğimiz tüm asansörlerimiz ağır ortam şartlarında başarıyla çalışır.Tesis edildiği binanın en zor şartlarına göre tasarlanan yük asansörlerimiz, 800 Kg’dan 12.000 Kg’a kadar çeşitli kapasitelerdedir. Yüksek taşıma kapasitesine sahip yük asansörleri VVVF frekans kontrollü olarak tasarlanmaktadır. Kademesiz hızlı sistem sayesinde yükten bağımsız olarak seviyeleme sıfır hatayla yapılır.
Monşarj asansörleri genelde otel, hastane, restoran ve villalarda mutfaktan kata tabak, bardak gibi yemek malzemelerinin taşınmasında kullanılır.İnsan asansörünün küçültülmüş halidir.Monşarj asansör diye de anılan yemek asansörleri sadece 50 Kg dan 250 Kg a kadar değişik taşıma kapasiteleriyle yük taşıyan küçük yük asansörleridir.
Panoramik asansörler özellikle alışveriş merkezleri, oteller, restoranlar ve eğlence merkezlerinde kullanılır. Panoramik asansörleri diğerlerinden ayıran en büyük özellik yan ve arka cephelerinin camdan olmasıdır. Bu sayede kullanıcılara kapalı asansör kabinlerine nazaran ferah bir ortam olanağıyla görsel bir keyif sağlanır. Ayrıca kapalı asansörlerin verdiği huzursuzluk ortamdan uzaklaştırılarak asansör korkusu olan kişilere de asansör kullanımını cazip hale getirir ve dışarının görünebilir olması ziyaretçilerin farklı hizmetleri fark edebilmelerine de olanak sağlar. İsteğe göre kare, üçgen ,yuvarlak vb. dizaynları yapılabilir.
SEMER TİPİ Seyir mesafesine bağlı olarak direkt (halatsız) veya endirekt (halatlı) olarak uygulanabilir. Kullanım alanları: İnsan ve yük asansörleri için uygundur, Seyir mesafesi 30 m ye , taşıma kapasitesi ise kabin alanına bağlı olarak 10.000 kg a kadar mümkündür.
Engelli asansörleri, merdiven basamaklarından veya yükseltilerden çıkamayacak kadar rahatsız olan kişilerin kolaylıkla bu engelleri aşabilmeleri için tasarlanmıştır.
Bu asansörler, yapının durumuna göre istenilen renk ve boyutta üretilebilmektedir.